Toscane - Fattoi - Montalcino
In 1964 is grootvader Ofelio Fattoi uit liefde voor de Sangiovese druif gestart met wijn maken. Ofelio behoorde tot het kleine groepje wijnbouwers dat geloofde in de kwaliteit van deze regio; Montalcino was in die tijd een arm en uitdovend Toscaans wijngebied. Ofelio Fattoi werd zo als kleine wijnmaker een mede-oprichter van de befaamde Brunello. Later hebben de zonen Leonardo en Lamberto het bedrijf helpen groeien tot de huidige 9 ha. Vandaag streven 3 generaties samen naar absolute kwaliteit, hierdoor produceren ze jaarlijks minder dan 45.000 flessen. De gedeelde passie en het ongebreideld enthousiasme zorgen ervoor dat alle stappen van het wijn maken nog helemaal zelf worden uitgevoerd.
Fattoi maakt drie wijnen; Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en Brunello Riserva. De Sangiovese druiven voor deze wijnen komen van het “Tavernelle” plateau op 350 m hoogte; helemaal op het zuiden gericht en kijkend op de befaamde “Montosoli” berg. Fattoi is een echt authentiek landbouwbedrijf dat naast fantastische wijnen ook olijfolie en andere gewassen produceert.
Fattoi Rosso di Montalcino 2021
-
Toscane | Montalcino | Rosso di Montalcino
Sangiovese
op 400 m hoogte | klei-kalkgronden | zandsteen | vuursteen
-
vers fruit | kers | aromatisch | puur | truffel | floraal | aandachtig | suave tannines | sappig | medium-full
vinificatie op betonnen vaten | 8 maanden rijping op Sloveense eiken vaten (van 1-2 wijnen)
-
Korting 11 + 1
Fattoi Brunello di Montalcino 2017
-
Toscane | Montalcino | Brunello di Montalcino
Sangiovese
op 400 m hoogte | klei-kalkgronden | zandsteen | vuursteen
-
vers fruit | braambes | rozen etherisch l expressief | floraal | frisse grassen | suave tannines | sappig | kruidig | chocola | subtiele houttoets | full body
vinificatie op eiken vaten | 48 maanden rijping op Sloveense eiken vaten (nieuw en van 1 wijn)
-
Korting 11 + 1