Collectie: Bordeaux

Vino-Milo is meteen gevallen voor dit kleine bio-domein van 2ha dat met de grootste toewijding de fijnste en meest “vrouwelijke” Saint-Emilion Grand Cru maakt. Axelle Courdurié werkt het hele jaar nauwgezet in de wijngaard volgens eeuwenoude gebruiken, terwijl haar man Pierre zorgt voor de sobere expressie in de kelder. Château Croix de Labrie is helemaal geen kasteel, integendeel, het is een micro-wijnmakerij en zelfs de laatste onder de noemer “Vin de Garage”. Gelegen ten noorden van de Dordogne rivier, ook wel de Rive-Droite genoemd, worden ook hier de wijnen bijna uitsluitend gemaakt van Merlot druiven. Croix de Labrie heeft meer dan 70 jaar oude Merlot-stokken die volledig biologisch en traditioneel (ploegen met paard en kar) bewerkt worden. De wind waait hier fors en droogt zo makkelijk de druiven die dankzij de tijdrovende techniek van het plooien mooi naar beneden hangen. De bodem is hier zeer uniek en bevat zowel witte kalkkorrels (Pomerol) als fossielen van oesterschelpen (Chablis).     

Jean-Marc Quarin, James Suckling, Yves Beck, Jances Robinson geven hun wijnen scores tot 97/100... .